Во Скопје започнаа свештеничките духовни вежби

Во Скопје започнаа свештеничките духовни вежби

На 22 септември 2020 година во просториите на бискупската резиденција во Скопје започнаа духовните вежби за свештениците од Скопска бискупија и Струмичко – скопската епархија. Водител на духовните вежби е дон Паво Јуришиќ, професор на Католичкиот богословски факултет во Сараево и постулатор на каузата за прогласување за блажен на слугата Божји Јосип Штадлер.

Во своите предавање тој се осврнува на старозаветните ликови и нивните повици, правејќи паралела со животот на Јосип Штадлер.

Духовните вежби ќе завршат во петок во света Литургија и Тeбе Боже те славиме.

к.мк

 

Категорија: Вести, Македонија

За авторот