Во Радово се одржа деканска седница

Во Радово се одржа деканска седница

На 3 декември 2019 година во парохиските простори во Радово се одржа деканска седница на деканатот ,,Свети Кирил и Методиј” при Струмичко – скопската епархија. Седницата ја водеше деканот д-р о. Зоран И. Стојанов, а на неа учество зедоа свештеници од Струмичко- скопската епархија. По точките од дневниот ред се разговараше за актуелни пасторални теми, како и за предизвиците поврзани со нив.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот