Во Владивосток ќе биде поставена статуа на Исус

Во Владивосток ќе биде поставена статуа на Исус

Во Владивосток ќе биде поставена статуа на Исус – 30 метри повисока повисока од таа во Бразил. Исто така архитектите испланирале на соседниот рид да изградат капела.

На ридот во близина на Владивосток, каде советите планирале да постават голема статуа на Ленин, наскоро ќе се наоѓа голема статуа на Исус Христос. Статуата која би требало да биде висока околу 69 метри и ќе ги благословува сите бродови кои влегуваат и излегуваат во овој пристанишен град.

Владивосток е град на истокот од Русија и е најголемо руско пристаниште на Тихиот океан. Инаку познатата статуа на Исус Христос во бразилскиот град Рио де Жанаиро е висок околу 39 метри.

Битно нет/к.мк

Категорија: Вести, Свет

За авторот