Велики пост: Закон

Велики пост: Закон

Колега или колешка е фатен во кражба. Што ќе направиш? Пријателот ти е во опасност да влезе во лошо друштво. Како ќе реагираш? Можеби заради лажна лојалност ќе молчиш и нема да направиш ништо. Исус те повикува да го сакаш својот колега и својот пријател токму онака како што ти сакаш да бидеш сакан. Тоа бара акција! Во таквата љубов кон Исус е целосното значење на Божјиот закон.

Парохија Свети Петар Запрешиќ/к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Вера, Духовност

За авторот