Апостолскиот нунциј Суријани: Разликите не треба да бидат пречка, туку се богатство за сите

Апостолскиот нунциј Суријани: Разликите не треба да бидат пречка, туку се богатство за сите

За време на посетата на Радио Марија на 23 ноември 2023 година од страна на бискупот Киро Стојанов и Апостолскиот нунциј во Македонија Н.Е. Монс. Лучијано Суриани, главниот и одговорен уредник на Радио Марија отец Гоце Костов разговараше со Апостолскиот нунциј за неговата служба, за важноста на екуменскиот и меѓурелигискиот дијалог во Македонија, за дипломатските односи помеѓу Светиот Престол и Македонија, како и за неговите впечатоци за Католичката црква во Македонија.

Слушнете го разговорот.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот