Tag "христијански идентитет"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Световноста наметнува двоен живот

Треба да се чуваме од световноста затоа што ни „донесува двоен живот“, рече Светиот Отец во проповедта на светата Литургија на 17 ноември.

Ватикан

Едноумието го уништува христијанскиот идентитет

Едноумието, хуманизмот кој го презема местото на Исус вистинскиот човек го уништува христијанскиот идентитет.  Да не ја ставаме на аукција својата лична карта

Ватикан

Папата: Не го разводнувајте христијанскиот идентитет

Треба да се заштитува христијанскиот идентитет и да дозволиме Светиот Дух да нè води во животот – истакна папата Фрањо на светата Литургија во домот Света Марта на 9 јуни.