Tag "Франческа ди Џовани"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Франческа Ди Џовани именувана за потсекретарка во Оделот на Државниот секретаријат за односи со државите

Во среда 15 јанауари 2020 година папата Фрањо ја именува италијанската правничка Франческа Ди Џовани за потсекретарка во Оделот на Државниот секретаријат за односи со државите, прв пат во историјата