Tag "Украинската Источно католичка Црква"

Врати се на почетна
Вести Свет

Украинската источно-католичка црква ќе се раководи по новиот календар

Архиерејскиот синод одржан на 1-2 февруари 2023 година во Брјуховичи одлучи Украинската источно-католичка црква во Украина да премине на нов стил од 1 септември 2023 година. Во моментов, оваа одлука

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Кардинал Хусар беше учител на мудроста

Поранешниот поглавар на Украинската Источно католичка Црква кардинал Љубомир Хусар