Tag "Руски Крстур"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Епископот Стојанов присуствуваше на прогласувањето на новата Католичка eпархија во Србија

На 19 мај 2019 година во Руски Крстур (Војводина) е прогласена eпархијата „Свети Никола“.

Вести Свет

Почина отец Роман Миз

Отец Роман Миз почина на 13 ноември 2017 година во Нови Сад, а неговиот погреб ќе се изврши на 18 ноември 2017 година во Руски Крстур.