Tag "монс. Стојанов"

Врати се на почетна
Македонија

Бискупот Стојанов венча четири парови од Гостивар

Во сабота, 5 декември 2015 година во скопската катедрала, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов на четири парови им ја подели Светата Тајна венчание.

Македонија

Млади од Македонија на формација за аниматори „Млади за младите“ во Сараево

На 27 ноември 2015 во утринските часови осум млади од Скопската бискупија и Апостолскиот егзархат во Македонија отпатуваа во Сараево на формација за аниматори „Млади за младите“

Македонија

100 Години Сестри Служебници во Куцура

Во капелата на Сестри Служебници (БДМ) во Куцура, посветена на Светиот свештеномаченик Јосафат, токму на празникот на овој голем светец за едiниство на Црквата на 25 ноември

Македонија

Ѓаконско ракополагање во Радово

На светата Архиерејска Литургија на празнико Собор на свети архангел Михаил 21 новември 2015 година во парохиската црква „Свети Пророк Илија“ – Радово

Македонија

Претставен Црковниот одбор на парохијата Свети Иван Крстител – Струмица

Со потврда и благослов на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија во недела 1 ноември 2015 година во парохиската црква

Македонија

Бискупот Стојанов се обрати на Меѓународната конференција „Религија и насилство“ во Тетово

На 16 октомври 2015 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов во придружба на скопскиот декан дон Давор Топиќ присуствуваше

Македонија

Радово: Процесија во чест на Марија од Назарет

Во сабота 3 октомври 2015 година во Радово се одржа процесија низ селото во чест на Марија од Назарет, предводена од Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски

Македонија

Најава за празникот Успение на Пресвета Богородица

На празникот Успение на Пресвета Богородица, 28 август со почеток во 10.00 часот Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов ќе служи света архиерејска Литургија во катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“

Македонија

Концерт по повод 50 години од свештенството на монс. Циримотиќ

Во вечерните часови на 13 јуни во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје во чест на Златниот јубилеј – 50 години свештенство на монс. Антун Циримотиќ е одржан концерт во

Македонија

Монсињор Циримотиќ прослави 50 години свештенство

На 13 јуни 2015 година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје монс. Антун Циримотиќ со свечено Евхаристиско славење го прослави својот златен свештенички јубилеј – 50 години свештенство.