Tag "Македонија"

Врати се на почетна
Вести Македонија

ПОВИК НА МОЛИТВА ЗА МИР ВО МАКЕДОНИЈА!

По повод актуелните случувањa Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија упати Повик на молитва за мир во Македонија, кој го пренесуваме во целост: —————————–

Вести Македонија

Радово молеше за мир во Македонија

Во неделата, 09 април 2017 година, на Цветници  во парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово

Вести Македонија

Чанаклија: Молитва за мир и благосостојба во Република Македонија

По повикот за молитва и апел за мир од Н.В.П монс. д-р Киро Стојанов на 25 март 2017 година

Вести Македонија

Нова Маала: Молитва за мир и благосостојба во Република Македонија

На повикот за молитва и апел за мир од Н.В.П монс. д-р Киро Стојанов, во парохијата „Успение на Пресвета

Вести Македонија

Повик на молитва и апел за мир

Во среда 9 март 2017 година Н.П. монс. д-р Киро Стојанов, упати повик на молитва до своето

Вести Свет

Почина првиот Апостолски нунциј во Република Македонија, надбискупот Фархат

Во сабота 17 декември 2016 година во Рим по долго боледување почина поранешниот Апостолски нунциј

Македонија

Македонија и светот добија нова светица – Мајка Тереза

„Во чест на светото и неразделно Тројство, за ширење на католичката вера и пораст на христијанскиот живот, со власта на Господ наш Исус Христос, светите апостоли Петар и Павле

Македонија

Младите се вратија од Краков

Во попладневните часови во понеделник, 1 август 2016 година младите од Македонија кои присуствуваа на Светскиот ден на млади во Краков се вратија во Македонија, исполенти и збогатени со прекрасни

Македонија

Верноста и слободата во центарот на средбата на младите

Во Вила Гругана во близина на Милано од 17 до 24 јули 2016 година се одржа седмото издание на „Седмица на светот“ (Week of the World), на која учествува и

Свет

Млади од Македонија учестуваат на кампот „Week of the world“ во Италија

Во неделата на 17 јули 2016 од аеродромот „Александар Велики“ во Скопје, осум млади од Скопската бискупија и Апостолскиот егзархат под водство на отец Ванчо Назов заминаа на пат за