Tag "Мадагаскар"

Врати се на почетна
Вести

Папата во Мадагаскар: Средба со малгашките власти

На 7 септември претпладне папата Фрањо во претседателската палата во Антанариво се сретна со властите, претставниците на граѓанското општество и Дипломатскиот кор во Мадагаскар. Во говорот кој го одржа папата

Ватикан Вести

Папата во авионот ги повика новинарите на молитва за Бахамите

Папата Фрањо на 4 септември 2019 година отпатува во пасторална посета на Мозамбик, Мадагаскар и Маирициус, за време на летот, традиционалниот поздрав до новинарите го заврши барајќи од нив да

Ватикан Вести

Папата отпатува за Африка

Денес 4 септември утрото започна 31. Aпостолско патување на папата Фрањо надвор од Италија во текот на кое ќе посети три земји од Jугоисточна Африка: Мозамбик, Мадагаскар и Маурициус.

Ватикан Вести

Папата до народот на Маурициус: Јазикот на Евангелието е љубовта

Папата Фрањо преку видео пораката се обрати до народот на Маурициус кој ќе го посети на 9 септември во рамките на својата Апостолска посета на Мозамбик, Мадагаскар и Маурициус од

Ватикан Вести

Папата Фрањо до народот на Мадагаскар: На срцето ми е вашата светост

На 6 септември папата Фрањо ќе појде во посета на Мадагаскар. Посетата на Мадагаскар е дел од втората етапа од неговото 31 Апостолско патување во рамките на кое ќе ги

Ватикан Вести

Видео порака на папата Фрањо до жителите на Мозамбик

Светиот Отец идната среда го започнува Апостолското патување во Мозамбик, Мадагаскар и Маурициус. Неговата прва постојка е Мапуто главниот град на Мозамбик каде ќе се сретне со политичките официјални претставници,

Ватикан Вести

Мадагаскар го очекува папата Фрањо

Папата Фрањо ќе го посети Мадагаскар, држава на истоимениот остров во западниот дел на Индискиот океан, за три недели. Тоа ќе биде една фаза од неговата апостолска посета на Мозамбик,

Ватикан Вести

Програма на Папата за посета на југоисточна Африка

Во Ватикан е објавена програма за апостолската посета на папата Фрањо на Мозамбик, Мадагаскар и Маурициус од 4 до 10 септември.

Ватикан Вести

За помалку од еден месец папата Фрањо ќе отпатува за Мозамбик

За помалку од еден месец папата Фрањо ќе отпатува за Мозамбик, а после Мозамбик ќе ги посети и Мадагаскар и Маурициус. Ова апостолско патување ќе биде од 4 до 10

Вести Свет

Кардинал Паролин: Солидарноста е алтернатива на тероризмот

Против заканите на мирот и сигурноста, денес повеќе отколку некогаш, не треба да се затвораме