Tag "лаговештение"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Благовештение – Таинството на зачнување

Празникот Благовештение е опишан во текстот од Евангелието според Лука. Во центарот на вниманието е девојката Марија од Назарет на која Бог ѝ го праќа ангелот Гаврил со порака дека