Tag "зачнување"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Благовештение – Таинството на зачнување

Празникот Благовештение е опишан во текстот од Евангелието според Лука. Во центарот на вниманието е девојката Марија од Назарет на која Бог ѝ го праќа ангелот Гаврил со порака дека

Вера Духовност

Безгрешно зачнување на Пресвета Богородица

Овој празник честопати се заменува со настанот кога Марија го зачнала Исуса, но се работи