Tag "енциклика Laudato si"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Вториот дел од енцикликата Laudato si’ ќе биде објавена на 4 октомври

На крајот од Генералната аудиенција во среда, 30 август, Папата потсети на Светскиот ден на молитва за грижа за созданието, кое се слави на 1 септември. „Неопходно е да се