Tag "Велигден"

Врати се на почетна
Македонија

Пасхално  бдение во Скопската катедрала

Пасхалното бдение во скопската катедрала, Пресвето Срце Исусово го предводеше скопскиот бискуп и апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов.  

Македонија

Бискупот Стојанов: Христос со нас сака да се сретне жив и вистински

Во недела 5 април во Скопската катедрала Пресвето Срце Исусово, Воскресението Господово Евхаристиското славење го предводеше монс. Киро Стојанов, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија

Ватикан

Великата седмица во Ватикан

Канцеларијата за печат на Светиот Престол го обајви распоредот за славењата кои ќе ги предводи папата Фрањо во Великата седмица. На Велики Четврток, 2 април папата Фрањо Мисата Вечера Господова