Tag "апата Фрањо"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата се помоли во базиликата Света Марија Велика

Во доцните попладневни часови во четртокот на 4 март папата Фрањо традиционално се помоли пред Богородичната икона Salus Populi Romani во базиликата Света Марија Велика во Рим, положи цвеќе и

Ватикан Вести

Папата: Не можеме да молчиме

На литургискиот спомен на света Јозефина Бакхита, на 8 февруари се слави Светскиот ден на молитвата и размислувањата со цел сузбивање на трговијата со луѓе, во спомен на нејзиниот живот