Македонија

Врати се на почетна
Вести Македонија

Македонски Каритас учествува на Регионална конференција на Каритас Европа

Во Тбилси, Грузија од 7 до 9 мај 2018 година се одржа Регионална конференција 2018 на Каритас Европа, на која учество зеде и дитректорот на Македонски Каритас

Вести Македонија

Епископот Стојанов се сретна со министерот Алаѓозовски

На 9 мај 2018 година, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов се сретна со министерот за култура господин м-р Роберт Алаѓозовски.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов се сретна со градоначалникот Шилегов

На 8 мај 2018 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов се сретна со градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов.

Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Чанаклија

На 6 мај 2018 година во црквата „Свети великомаченик Георги“ во Чанаклија со света Архиерејска Литургија предводена од Н.В.П монс. д-р Киро Стојанов,

Вести Македонија

Средба во Паљурци

На 5 мај во Паљурци се одржа средба на свештеници, монашки заедници и црковни движења, на која присуствуваше и Н.В.П. д-р Киро Стојанов,

Вести Македонија

Сестра Славка прослави 50. години монашки јубилеј

Во вторник 1 мај 2018 година, во капелата на сестрите Милосрдни во Скопје со свечена Литургија беше прославен 50. годишниот монашки јубилеј на с. Славка Ташева.

Вести Македонија

Прославен патрониот празник во Бистренци

На 29 април 2018 година беше прославен патрониот празник на црквата „Свети Јосиф“ во Бистренци – Демир Капија. Покрај верници од тој регион на светата Литургија присуствуваа и верниците од

Вести Македонија

Секирник: Отец Јосиф Алоати, апостол меѓу македонското население

Во организација на Општеството на Сестри Евхаристинки, на 28 април 2018 година, во Католичката парохија „Свети Никола“ во Секирник се одржа средба на млади, на тема „Отец Јосиф: Апостол меѓу

Вести Македонија

Скопскиот бискуп Стојанов се сретна со претседателката на Хрватска Грабар Китаровиќ

Во Скопје, на 27 април 2018 година, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов, во придружба на скопскиот парох дон Давор Топиќ, се сретна со претседателката на Република

Вести Македонија

Средба на млади во Гевгелија

Во неделата на Мироносиците, 22 април 2018 година во Центарот „Мајка Тереза“ во Гевгелија се одржа средба на млади од Апостолскиот егзархат во Македонија, на која присуствуваа претставници од сите