Македонија

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов служеше панахида за жртвите од Гладомор

Во недела 27 ноември 2022 година во Катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс. Киро Стојанов во присуство на отец Марјан Ристов и

Вести Македонија

Апостолскиот нунциј во Македонија се сретна со Дебарско – кичевскиот митрополит Тимотеј

За време на посетата на Охрид, во четврток 24 ноември 2022 година, Апостолскиот нунциј во Македонија Н.Е. монс. Лучијано Суријани, придружуван од Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс.

Вести Македонија

Апостолскиот нунциј во Македонија монс. Лучијано Суријани оствари повеќе протоколарни средби

Во среда 23 ноември 2022 година, за време на посетата во Македонија Апостолскиот нунциј во Македонија Н.Е. монс. Лучијано Суријани, придружуван од Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх, монс.

Вести Македонија

Апостолскиот нунциј Н.Е. Суријани го посети Македонски Каритас

Во среда 23 ноември 2022 година, Н.Е. монс. Лучано Суријани, Апостолски нунциј во Македонија, во придружба на Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. Киро Стојанов, го посети Македонски

Вести Македонија

На Пат за Витлеем: Размислувања во Божиќнот пост

Радио Марија започнува со аудио размислувања во текот на Божиќниот пост, како подготовка за празникот Рождество Христово. Пријавувањето е на вибер каналот насловен „На пат за Витлеем“ – информираат од

Вести Македонија

Надбискупот Вукшиќ се сретна со претседателот Пендаровски

Во понеделник, 21 ноември 2022 година, надбискупот и митрополит Врхбосански и Апостолски управител на Воениот ординариј, монс. Томо Вукшиќ, придружуван од Скопскиот бискуп и Струмичко-скопски епарх, монс. Киро Стојанов во

Вести Македонија

Интервју на надбискупот монс. Вукшиќ за Радио Марија

За време на пасторалната посета на Македонија на надбискупот и митрополит Врхбосански и Апостолски управител на Воениот ординариј, монс. Томо Вукшиќ во недела 20 ноември 2022 година во придружба на

Вести Македонија

Надбискупот Вукшиќ го посети Македонски Каритас

Во понеделник, 21 ноември 2022 митрополитот и надбискуп Врхбосански и Апостолски управител на Воениот Ордианријат во БиХ, монс. Томо Вукшиќ, придружуван од Скопскиот бискуп и Струмичко-скопскиот епарх, монс. Киро Стојанов

Вести Македонија

Надбискупот Вукшиќ се сретна со г.г. Стефан

Во недела, 20 ноември 2022 година, митрополитот и надбискупот Врхбосански и Апостолски администратор на Воениот ординариј, монс. Томо Вукшиќ, придружуван од Скопскиот бискуп и Струмичко-скопскиот епарх, монс. Киро Стојанов, се

Вести Македонија

Бискупот Стојанов и надбискупот Вукшиќ служеа света Литургија во Скопје

На празникот Христос Цар, во недела, 20 ноември 2022 година, во Катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, митрополитот и надбискупот Врхобосански и Апостолски администратор на Воениот ординаријат во Босна и