Сведоштва

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Блажен Џузепе „дон Пино“ Пуглиси жртва на мафијата

Џузепе Пуглиси е роден на 15 септември 1937 година во градот Палермо на Сицилија. Бил дијацезантски свештеник познат по своето залагање против организираниот криминал заради што е убиен на 15

Вера Сведоштва

Успешната кариера ја заменува со живот во манастир

Николета Фалцони била висок службеник во една меѓународна корпорација. По посетата на Меѓугорје нејзиниот живот во целост се менува, а една година подоцна одлучува да одговори на Божјиот повик и

Вера Сведоштва

Ќе започне постапка за прогласување на блажена на Кјара Корбеле Петрило

Со свеченоста која во римската базилика Св. Иван Латерански на 21 септември ќе ја предводи кардиналот Анџело Де Донатис официјално ќе биде започната постапка за каузата за беатификација на младата

Вера Сведоштва

Денот кога Иван Павле II тагуваше со американскиот народ

Светиот Отец уште кратко време се задржува пред телевизорот, а потоа влегува во блиската капела во која уште долго останува во молитва. Побрзал да воспостави контакт со тогашниот американски претседател

Вера Сведоштва

Отсекување на главата на свети Иван Крстител

Свети Беда, монах од IX век, во своите хомилии вели вака: Свети Иван Крстител го даде својот живот за Христос, иако не му било наредено да го негира Исуса, туку

Вера Сведоштва

„Оазата на мајка Клелија“ – спас од ропство

Помош на жртвите на трговијата со луѓе на улиците на италијанските региони Лацио и Абруцо е посланието на сестра Карла Вендити, монахиња во Дружбата апостоли на Пресветото Срце Исусово. За

Вера Сведоштва

Скопјанката Света Мајка Тереза

Кога се влегува во некоја црква или капела на Мисионерките на Љубовта, не може, а да не се забележи распетието кое се наоѓа над олтарот, покрај кое стои натписот:

Вера Сведоштва

Немирот на свети Августин е во срцето на секој човек

Ликот на свети Августин привлекува внимание заради неприликите низ кои поминал, како и заради неговото единствено искуство за Бог, а исто така и заради бројните списи кои зборуваат за неговиот

Вера Сведоштва

Љубовта и злото започнуваат дома

Денес сме сведоци на колапсот на многу семејства – имаме  многу  уништени домови. Зошто? Бидејќи бабите и дедовците мора да одат во дом за стари лица. Таткото е зафатен,мајката е

Вера Сведоштва

Според лекарите бременоста е можна само со вештачко оплодување, а потоа Бог направи чудо …

К.П.Ж. (податоци познати на редакцијата) сведочи како Господ го промени нејзиниот живот. Таа се преобратила кога имала спонтан абортус,