Проповеди

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Со вера отворете го „кровот“ над Исуса

Дали е можно да веруваш во преобраќање кога човекот е на крајот од силата, кога го притискаат грижи,

Вера Проповеди

Сиропусна недела

Размислување според неделното Евангелие од Матеј 6,14-21, наменето за Сиропусна недела

Вера Проповеди

Недела на блудниот син

Размислување според неделното Евангелие од Лука 15,11-32, наменето за Неделата на блудниот син

Вера Проповеди

Запрашај се на кого си посличен: На митарот или фарисејот?

Ние луѓето често си создаваме слика за себе така што се споредуваме со другите околу себе.

Вера Проповеди

Исус отиде во домот на Захеј

Размислување за 32 Недела по Педесетница според Евангелието од Лука 19,1-10

Вера Проповеди

Недела по Богојавление

Размислување за Недела пред Богојавление според Евангелието од Матеј 4,12-17

Вести Македонија Проповеди

Божиќна порака на Н.В.П. монсињор д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх

На почетокот на Адвент во западната литургијата го слушавме пророкот Исаија, кој пред себе има видение за многу племиња и народи кои се наоѓаат на патот на поклонение кон Сион,

Вести Македонија Проповеди

Бискупот Стојанов на Божиќната света Литургија: Да ги прековаме мечевите во плугови и копјата во српови

Бискупот Стојанов одржа пригодна проповед за време на свечената Божиќна света Литургија во сабота велчер 24 декември 2022 година, која ја служеше во Катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, во

Вера Проповеди

Зарем Бог не можеше да почека уште еден ден за да ја исцели жената?

Размислување за 27. Недела по Духови според Евангелието од Лука 13,10-17