Духовност

Врати се на почетна
Вера Духовност Колумни

Бог сака да биде со тебе

Се наоѓаме во еден посебно милосен период, имено Божиќниот пост. Целта на овој пост е да се приближиме до едно од таинствата на нашата вера, а тоа е Рождеството на

Вера Духовност Колумни

Направете нешто повеќе во Божиќниот пост

Започнавте со постот. Се надевам дека само со постењето нема да завршат вашите напори за заедништво со Господ. Се надевам дека постот нема да биде единственото нешто што ќе го

Вера Духовност Колумни

За Божиќниот пост (Аудио)

Денес имаме прекрасна тема, имено Божиќниот пост кој започнува токму денес, 28 ноември, а завршува со причестувањето на Телото и Крвта Христови на празникот Рождество Христово.

Вера Духовност

Слово за живот, Ноември 2019

„Радувајте се со радосните, и плачете со расплаканите!“ (Рим 12,15)

Вера Духовност

Слово за живот, октомври 2019

„Запази го добриот залог преку Светиот Дух, Кој живее во нас!“ (2 Тим 1,14)

Вера Духовност

За Празникот Успение на Пресвета Богородица

Навлегувајќи во суштината на денешниот празник Успение на Пресвета Богородица да се посветиме денес на нашата небесна Мајка и да не се притеснуваме за да се помолиме на неа за

Вести Духовност

Цитати од Мајка Тереза

На денешен ден, 26 август 1910 година, на тогашната улица „Поп Кочина” број 14, која што се наоѓала на сегашниот плоштад Македонија во Скопје е родена, Гонџа Агнез Бојаџиу –

Вера Духовност

Слово за живот, јули 2019

„Бесплатно добивте, бесплатно давајте!“ (Мт 10, 8)

Вера Духовност

Задушница

Денешниот Литургиски спомен за душите на сите починати верници го исполнува нашиот ум и нашето срце со многу лица и мили спомени.

Вера Духовност

Вознесение Христово

Денешниот празник, Вознесение Христово ни зборува за една гравитациска сила која не привлекува нагоре. Прикажана ни е целта на нашето патување: потполното заедништво со Отецот; веќе реализирано од Христос и