Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Објавена нова книга на Папата: Кога молете говорете Оче наш

Од 23 ноември 2017 година, во Италија е во продажба книгата-интервју на папата Фрањо со наслов „Quando pregate dite Padre nostro – Кога молете, говорете Оче наш.“

Ватикан Вести

Идеолошката колонизација го брише сеќавањето

Укинување на слободата, бришање на меморијата, индоктринирање на младите се три показатели

Ватикан Вести

Папата до фрањевците: Прегрнете ги „малите“ во нашето време

Отворете ги срцата и прегрнете ги „малите“ во нашето време:

Ватикан Вести

Мјамнар и Бангладеш: Апостолска посета на периферијата

„Апостолска посета на периферијата“ – така директорот на Канцеларијата за печат

Вера Семејство

Најдобриот подарок кој ни го промени животот

Често се трудиме да ги промениме ближните, меѓутоа мудроста е да спознаеме што можеме да промениме внатре во себе. Да го слушаме Божјиот глас во срцата кој нѐ прави подобри.

Вера Проповеди

Слово Божјо за денес: Трпеливиот Бог

Од Светото Евангелие според Лука (13, 1-9)

Ватикан Вести

Светата Литургија е одење на Голгота

Папата Фрањо на Генералната аудиенција која се одржа на плоштадот Свети Петар,

Ватикан Вести

Папата: Културната колонизација завршува со прогонство

Културната и идеолошката колонизација не поднесуваат разлики, правејќи сѐ исто,