Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Светиот Отец отпатува за Колумбија

Светиот Отец отпатува за Колумбија. Папата Фрањо околу 10. 30 часот со автомобил

Ватикан Вести

Порака на Папата за празникот на света Мајка Тереза

Како Мајка Тереза да ги отвориме хоризонтите на радоста и надежта за многу луѓе

Ватикан Вести

Папата упати видео-порака до народот на Колумбија

Пред да отпатува во пасторална посета на Колумбија, Светиот Отец до народот на таа земја упати пригодна

Ватикан Вести

Папата се сретна со членови на заедницата Шалом

На 4 септември 2017 година во Ватикан папата Фрањо се сретна со млади и семејства кои припаѓаат на заедницата Шалом.

Вести Свет

Светиот Престол повикува на делување против трговијата со луѓе

Во борбата против трговците со луѓе, државите исто така би требало да размислуваат

Ватикан Вести

Исус е присутен во многу наши браќа и сестри кои страдаат

Исус е присутен во многу наши браќа и сестри кои страдаат како што и Тој страдаше

Вера Духовност

Духовниот повик – радикално наследување на Христос

Бог не престанува да повикува работници во жетвата своја, но дали повиканите се подготвени

Вера Духовност

Света Мајка Тереза: Една година од прогласувањето за светица

Пред една година Мајка Тереза од Калкута стана дел од војската на светците: Литургијата за канонизација

Вера Сведоштва

Света Мајка Тереза – светицата од Скопје

Денес, 5 септември е литургискиот споменден на Света Мајка Тереза, основателка на монашката заедница

Ватикан Вести

Папата испрати писмо до Кико Аргуело

Нека Бог му помогне на (неокатекуменскиот) пат во секој момент да го шири Евангелието