Archive

Врати се на почетна
Ватикан

Меѓународен конгрес на Реновабис

Во Фрајзинг Германија на 31 август 2016 година започна Меѓународниот конгрес на Реновабис кој собра околу 300 учесници од 29 различни земји од центарлна, источна и југоисточна Европа.

Ватикан

Папата формира дикастериј за целокупен човечки развој

На 31 август 2016 година Светиот Отец објави Мото Проприо „Humanam progression“  со кое се формира нов Дикастериј за промовирање на целокупен човечки развој.

Македонија

Медиумите од цел свет говорат за Мајка Тереза

Светиот Отец во недела на 4 септември за света ќе ја прогласи блажена Мајка Тереза од Калкута, а овој настана сметаат многумина ќе биде кулминација на Јубилејот на милосрдието.

Ватикан

Папа Фрањо: „Исус нуди спасение, а не отфрлување“

Исус е единствениот благослов од кој извира спасение за сите луѓе – рече папата Фрањо во текот на Генералната аудиенција на 31 август 2016 година.

Размислување Сведоштва Свет

Неговото страдање воопшто нема да го намали моето

Еднаш еден наш штитеник рани друг… Повикав полиција. Полицаецот од ранетиот човек го бараше името на оној кој го повреди. Не им го даде. После го прашав зошто не ја