Archive

Врати се на почетна
духовнитекстови Размислување

Размислување за Нова Година: Бог го гледа светот со очите на својата Мајка

Нова година веројатно е најраспротранетиот „празник“ воопшто. Се слави скоро во целиот свет. Посебно во ноќта која е на премин од „старата“ во „новата“ година. Луѓето славенички го дочекуваат

Македонија

Благодарствен Молебен до Пресвета Богородица во Петралинци

На 31 декември 2014 година, верниците од парохијата Свети Кирил и Методиј Петралинци, со молебен до Пресвета Богородица Му заблагодарија на Бог за секое добро кое им го даде во