Твитер профилот на Папата има над 19 милиони пријатели

Папата Фрањо на својот твитер профил надмина веќе над 19 милиони пријатели.

Твитер профилот на папата Фрањо (@Pontifex), на кој се објавуваат пораки на девет јазици, надминна 19 милиони пријатели. Најголем е бројот од шпанското говорно подрачје (над 8 милиони), англиско со 5,5 милиони и италијанско 2,5 милиони.

Твитер профилот на Папата е активиран во 2012 година од страна на папата Бенедикт ХVІ, додека првата твитер порака беше испратена на 12 декевмри.

РВ/го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот