Твитер порака на папата Фрањо

Твитер порака на папата Фрањо

На 15 декември папата Фрањо објави Твитер порака поврзана со молитвата.

Да молиш значи да запалиш светлината во темнината. Молитвата нè извлекува од млакоста на чисто површинско постоење и го упатува погледот кон повисоките нешта, водејќи нè во складност со Господ. Молитвата му овозможува на Бог да биде близу до нас и со тоа нè ослободува од осаменоста и ни дава надеж – рече папата Фрањо во твитер пораката која ја упати на 15 декември.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот