Твитер порака на папата Фрањо

Твитер порака на папата Фрањо

Задоволство беше вчера да се разговара со мојот брат големиот имам од Ал Азхар. Повторно ја потврдивме нашата поддршка за човечкото братство како начин да се искорени насилството, дискриминацијата и омразата во име на религијата. Религиите со тоа немаат ништо – истакнува папата Фрањо во својата Твитер порака на 20 ноември 2020 година.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот