Твитер порака на папата Фрањо

Твитер порака на папата Фрањо

Секој облик на фундаменталистичка нетолеранција штети на односите меѓу поединците, групите и народите. Да се обврземе да ги живееме и поучуваме за вредностите за почитување, љубов, способни да ја прифатиме различноста и давањето приоритет на достоинството на секое човечко битие – порача папата Фрањо во Твитер порака објавена на 16 ноември, на Меѓународниот ден на толеранцијата.

Меѓународниот ден на толеранцијата е воспоставен од Генералното собрание на Обединетите нации во 1996 година.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот