Твитер порака на Папата: На нашиот свет му е потребна револуција на љубовта

Твитер порака на Папата: На нашиот свет му е потребна револуција на љубовта

Папата Фрањо се наоѓа во посета на Ирска и по тој повод со своите пријатели на Твитер одлучи да сподели две кратки размислувања за љубовта.

Во првата Твитер порака пишува: „На нашиот свет му е потребна револуција на љубовта! Нека таа револуција започне со вас и вашите семејства!“ Во втората порака истакнува: „Зарем навистина ништо драгоцено не трае. Дури ни љубовта: Љубовта е Божји сон за нас и за целото човечко семејство. Ве молам, тоа никогаш не го заборавајте!

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот