СКОПЈЕ: Заедничка света Литургија на бискупот Стојанов и надбискупот Галагер

СКОПЈЕ: Заедничка света Литургија на бискупот Стојанов и надбискупот Галагер

Во недела 19 јуни 2022 година со почеток во 10.30 часот во Катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје бискупот Стојанов и надбискупот Пол Ричард Галагер, секретар за односи со државите при Државниот секретаријат на Светиот Престол, ќе служат света Литургија.

Од светата Литругија Радио Марија ќе врши директен пренос.

Секретарот за односи со државите при Државниот секретаријат на Светиот Престол, надбискупот Пол Ричард Галагер престојува во Македонија од 16 јуни, при што учествуваше на Преспа форум 2022, кој се одржа во Охрид.

к.мк

Првиот ватикански дипломат во посета на Македонија

Категорија: Вести, Македонија

За авторот