Прославен патрониот празник на црквата во Велес

Прославен патрониот празник на црквата во Велес

Во неделата на 09 декември 2018 година црквата во Велес го прослави својот патрон „Безгрешно зачнување на Блажена Дева Марија„ а литургијата ја предводеше скопскиот парох дон Давор Топиќ.

Тој во својата хомилија ја истакна важноста на Блажена Дева Марија во Црквата и кажа дека била сочувана од Источниот грев и живеела живот служејќи му на Бога, претставувајќи ја Блажена Дева Марија како наша мајка на која можеме да и се обратиме искрено и слободно како нејзини деца.

Литургијата ја анимираше скопскиот парохиски бенд ,,Агапе”, а на крајот од литургијата верниците направија групна фотографија сведочејки го нивното заедништво.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот