Папата на Твитер за важноста на помирувањето и вистината

Папата на Твитер за важноста на помирувањето и вистината

Папата за време на својата апостолска посета на Колумбија споделува кратки размислувања со своите пријатели на Твитер.

На 8 септември 2017 година објави две пораки на Твитер во кои се фокусира на темата за помирувањето и вистината. Во првата истакнува дека „помирувањето се утврдува со придонесот на сите; тоа овозможува градење на иднината и раст на надежта.“ Во втората порака напиша: „Вистината е неразделен придружник на правдата и милосрдието.

РВ/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот