Панахида и свeта Литургија за покојните Словенци во Бистренци

Панахида и свeта Литургија за покојните Словенци во Бистренци

На 03 ноември 2018 верници од Словенската заедница учесвуваа во молењето панахида и света Литургија за своите покојни сонаордници кои својот живот го дале за време на Втората светска војна.

Литургиското славење го збогатија со пеењето на нивниот хор, а по светата Литургија следуваше дружење во црковниот двор.

Инаку Словенската заедница секоја година за празникот на сите Светци, се собираат во Бистренци за да се помалоат за своите покојни сонародници.

к.мк

Таг: Задушница во Бистренци

Клучни зборови: Бистренци, задушница, Словенци

Категорија: Вести, Македонија

За авторот