Нова Маала: Света Литургија по повод новата учебна година

Нова Маала: Света Литургија по повод новата учебна година

На 8 септември 2019 година во црквата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала се служеше света Литургија за почеток на учебната година. На светата Литургија беа присутни учениците со нивните родители и блиски.

На истата света Литургија по повод 28 години независност на нашата татковина, парохот о. Спасо Ристов, спомна дека треба да се молиме за нашите водители на државата.

На сите деца нека им е среќна новата школска година, и нека ја започнат со радост и лубов, и нека ги израдуваат своите родители со успех во училиштето.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот