Најава: Патрон празник на парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица

Најава: Патрон празник на парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица

Во парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица на 7јули 2017 година со почеток во 18.00 часот ќе се служи света Литургија по повод патрониот празник на црквата. На светата Литургија ќе присуствуваат свештеници од Апостолскиот егзархат, а проповед ќе одржи о. Тома Ангелов, парох во Богданци.

По светата Литургија во дворот на црквата парохијаните ќе организираат агапе.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот