Најава: Крстен пат за деца

Најава: Крстен пат за деца

На празникот Цветници, недела 1 април 2018 година со почеток во 15,00 часот парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица го организира традиционалниот Крстен пат за деца, кој се моли од почетокот на патеката за Спомен Костурницата до Крстот, кој се наоѓа на ридот Самораница во Струмица.

Постојките од Крстниот пат се подготвени од веронаучната група од парохијата.

РВ/к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот