Најава: Епископот Стојанов на празникот на светите Кирил и Методиј ќе служи во Богданци

Најава: Епископот Стојанов на празникот на светите Кирил и Методиј ќе служи во Богданци

На 24 мај 2023 година со почеток во 10.00 часот Н.В.П. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх ќе служи света божествена архиерејска Литургија во Богданци по повод празникот на светите браќа Кирил и Методиј и патрониот празник на парохиската црква во Богданци. За време на Литургијата ќе бидат изложени моштите на свети Кирил.

Светата архиерејска Литургија ќе биде директно пренесувана на Радио Марија.

к.мк

 

Категорија: Вести, Македонија

За авторот