Најава: Во недела црквата „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица ќе го прослави својот заштитник

Најава: Во недела црквата „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица ќе го прослави својот заштитник

По повод патрониот празник на парохиската црква „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица , во недела 7 јули 2019 година ќе се служи света Литургија со почеток во 10.00 часот. За време на Литургијата проповед ќе одржи протојереј ставрофор о. Георги Трајков, а по завршувањето на Литургијата во црковниот двор ќе биде организирано агапе.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот