Молебен до Пресвета Богордица за мир во Македонија

Во дворот на резиденцијата на Апостолскиот егзархт во Македонија на Водно пред статуата на Пресвета Богородица, во сабота напладне 9 мај, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов го предводеше молебенот до Пресвета Богородица за мир во земјата.
Епископот Стојанов овој молебен го молеше во заедништво со свештеници од Скопска бискупија и Апостолкиот егзрхат во Македонија, а присуствуваа и монашките заедници и црковни движења присутни во Македонија, како и семејствата на свештениците.
к.мк

Категорија: Македонија

За авторот