Започна петиот состанок на папата Фрањо со Кардиналскиот совет

Во вторник 1 јули 2014 година започна петиот состанок на папата Фрањо со Кардиналскиот совет, кој Светиот Отец го формира за да му помага во водењето на општата Црква и за разгледување на нацртот за ревизија на апостолската конституција „Пастор Бонус“, која се однесува на Римската курија.

Како што е соопштено од Канцеларијата за печат при Светиот Престол, состанокот ќе трае до 4 јули.

Претходните состаноци се одржани од 1-3 октомври и од 3-5 декември минатата година, како и од 17-19 февруари и од 28-30 април оваа година.

РВ/го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот