Богопосветените лица од Скопје му го честитаа празникот Воскресение Христово на бискупот Стојанов

Богопосветените лица од Скопје му го честитаа празникот Воскресение Христово на бискупот Стојанов

Богопосветените лица од Скопје, на 20 април 2019 година го посетија Скопскиот бискуп и епарх Струмичко-скопски монс. д-р Киро Стојанов во бискупската резиденција и во таа прилика му го честита празникот Воскресение Христово.

Обраќајќи се до до бискупот Стојанов, сестра Текла од редот на Мисионерки на љубовта, а во име на сите богопосветени лица од Скопје зборуваше за три премини односно три мали Пасхи за нашата мала црква: Инагуацијата на Струмичко-скопската епархија, обновата на катедралата во Скопје и најавата на Апостолското патување на Светиот Отец во Македонија. Истакнувајќи ја убавината и силата на Христовото Воскресение сестра Текла во име на сите Богопосветени лица во Скопје посака благословен празник Воскресение Христово.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот