Бискупот Стојанов служеше света Литургија во Штип

Бискупот Стојанов служеше света Литургија во Штип

На 25 март 2019 година, на празникот Благовештение Н.В.П. монс. Киро Стојанов служеше свечена света Литургија по повод патронот празник на парохиската црква во Штип. На Литургијата сослужуваа свештеници од Скопска бискупија и Струмичко – скопската епархија, а присуствуваа верници од Штип и други парохии.

По Светата Литургија сите присутни верници прославата ја продолжија во црковната сала со заедничко Агапе, приготвено од верници.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот