Семејство

Моите ќерки тинејџерки и јас имавме еден од нашите „разговори”. Можеби „разговорот” се водеше околу еден куп облека на секој

Сведоштва

Се наоѓаме на тло кое во најраните христијански времиња било расадник на христијанството и ширење на Христовото евангелие во околните

Духовност

„Ете, стојам пред вратата и чукам. Ако некој го чуе гласот Мој и ја отвори вратата, ќе влезам при него

Задушница

Задушница

  02/11/2018

Проповеди

Предавање на монс. д-р Киро Стојанов на Студискиот ден „Католичката црква во Македонија низ својата историја“ одржан на 10 ноември

Колумни

Повеќе

Со концерт на оргули заврши Студискиот ден

Концерт на оргули во Катедралата „Пресвето Сре Исусово“ во Скопје насловен „Оргулски медитации“ во вечерните часови во сабота 10 ноември

Повеќе

Поздравен говор на кардинал Пуљиќ на Студискиот ден во Скопје

Превозвишени господине бискуп Скопски и епарх Струмичко – скопски монс, д-р Киро Стојанов,

Повеќе

Во Скопје се одржува Студискиот ден „Католичката црква во Македонија низ својата историја“

Денес 10 ноември 2018 година, со поздравниот говор на Н.В. П. монс д-р Киро Стојанов во НУ „Музеј на македонската

Повеќе