Tag "проповед"

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Прва недела од Великиот пост

Размислување според неделното Евангелие од Иван 1,43-51, наменето за Првата недела од Великиот постот

Вера Проповеди

А кој е мојот ближен?

Размислување за 25 Недела по Духови според Евангелието од Лука 10,25-37

Вера Проповеди

Не бој се! Само верувај!

Од светото Евангелие според Лука (8, 41 – 56)

Вера Проповеди

Исус е во Гадаринскиот крај

Размислување според Евангелието по Лука 8,26-39, наменето за Дваесет и трета недела по Педесетница

Вера Проповеди

Како расте во мене семето на Словото Божјо

Размислување според Евангелието по Лука 8,5-15, наменето за Дваесет и прва недела по Педесетница

Вера Проповеди

Сиромашен или богат?

Размислување според Евангелието по Матеј 19,16-26, наменето за Дванаесетата недела по Педесетница

Вера Проповеди

Со вера отворете го „кровот“ над Исуса

Дали е можно да веруваш во преобраќање кога човекот е на крајот од силата, кога го притискаат грижи,

Ватикан Вести

Папата: Божиќните јасли се повик да му служиме на Исус во сиромашните

Во проповедта на светата Литургија на Божиќната ноќ, 24 декември 2022 година, Папата повика да погледнеме во јаслите каде што се роди Исус, за да направиме нешто добро, да ја

Вера Проповеди

Зарем Бог не можеше да почека уште еден ден за да ја исцели жената?

Размислување за 27. Недела по Духови според Евангелието од Лука 13,10-17

Вера Проповеди

Да се богатиме во Бога

Размислување за 26 Недела по Духови според Евангелието од Лука 12,16-21