Tag "Папска служба"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватикан ќе објави документ за улогата на Папата

Во четврток, 13 јуни 2024 година, Дикастеријата за промовирање на единство меѓу христијаните ќе го претстави документот „Римскиот епископ. Примат и синодалност во екуменските дијалози и одговорите на енцикликата „Ut