Tag "Обрезание Господово"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Обрезание Господово

„Кога се навршија осум дена, за да биде обрезан Младенецот, му ставија име Исус, известено од ангелот уште пред да биде зачнат во утробата“ (Лукa 2,21). Во овој краток стих,

Вера Сведоштва

Обрезание Господово

После осум дена од Божиќ Исус беше обрезан, момент во кој се исполнува таинството на Исусовото