Tag "монахињи"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата ја предводеше Вечерната во катедралата во Асунсион

„Никој не може да Го имитира Исус Христос во целост, сите имаме свои ограничувања“: ова го истакна папата Фрањо пред илјадници членови на Парагвајскиот клер – свештеници, монахињи, богопосветени лица,

Ватикан

Светиот Отец: Марија е Божји дар на луѓето

Пред заминувањето за Боливија Светиот Отец во Богородичното светилиште во Кито се сретна со свештениците, монахињите, монасите, богословите и семинаристите.