Tag "ксенофобија"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата предупреди на ширење на нови облици на ксенофобија и расизам

Во говорот упатен до учесниците на Меѓународната конференција за ксенофобија, расизам и популистички национализам во контекст на миграцијата во светот, папата Фрањо ги поттикна христијаните да се ангажираат во борбата